lördag 3 november 2012

Parmesankakor med rosmarin.

Ljuvliga dofter sprider sig från köket och ett fat med nybakade parmesankakor på avsvalning. Parmesankakor kryddade med rosmarin är min senaste passion, helt underbart möra och goda. Lätta att göra dessutom. Barnen kommer på middag och ska bjudas dessa bakverk till ett glas bubbel.
Kakorna och desserten är mitt bidrag till denna allhelgonamiddag, resten står Maken för. Han sitter som bäst och benar ur en lammbog som så småningom ska serveras som Abbacchio alla romana.Och det vet väl du som är så bevandrad i det kulinariska vad det är! Om inte så är det lamm med vitlökssås.
Vi hämtade ju vårt lilla lamm i söndags - minsann vi är lyckligas nog att "stå på listan" hos en småskalig uppfödare. Får köpa ett varje år. Och vilka lamm! Det är en lycka både att laga och äta. Dessutom vet vi att lammen också var lyckliga så länge de fick springa omkring i sin hage. Redan i söndags åt vi några kotletter. Det kan man kalla KOTLETTER. Mmmmmums.......Kom just att tänka på alla små söta svarta och vita lamm som kutade omkring i de skottska slänterna på försommaren när vi besökte denna underbara del av Storbritannien. Det känns inte helt bra...
Tänk på något annat Eternellen! Gå ut i köket och laga till efterrätten: Hannas franska äppelkaka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar