tisdag 17 augusti 2010

April, april! I mitten av augusti?

Nu har dom tänkt till så det knakar i stadshuset och landstinget.
Karin Jämtin och Ilija Batljan, båda s-märkta oppositionsråd i Stockholms stad respektive Stockholms läns landsting presenterade ett inlägg på DN debatt igår under rubriken "När ska vi stockholmare få tid att älska och skratta? "
Karin och Ilija har svaret: kollektiva vardagstjänster i SL:s lokaler ska lösa många av stockholmarnas dagliga bekymmer och hjälpa oss att få mer tid för att skratta och älska.
Visst! Man kan tro att det är ett aprilskämt!

För att spara tid och rum för skratt och kärlek ska du bland annat:
Släpa med dig din smutstvätt till tunnelbanan och lämna den hos ett litet "företag i privat regi" som tvättar medan man jobbar, och naturligtvis ta hem den ren och fräsch på hemvägen samma dag. Man kan faktiskt hinna med både skratt och kärlek när tvättmaskinen är på - eller sitter Karin och Ilija och stirrar på hur tvätten roterar.
Du ska kunna kunna beställa mat på nätet via en mobilapp - eller lämna en inköpslista på din station - och hämta matkassen på hemvägen "i butikens kylutrymme på väg ut från spärren"!!!!
Du ska få en "personlig butler" som fixar dina andra ärenden under dagen. Vilka då om jag får fråga? Sitta i telefonkö hos teleoperatören, köpa trosor, beställa tid hos tandläkaren, kontakta banken för att lägga om lånen, åka till bilprovningen, skaffa ett litet omistligt verktyg på Clas Olsson, kvista ut till Maggan med en bukett blommor på födelsedagen....eller lägga fram smoking och aftonklänning till kvällens fest? Ja, en liten butler i T-banan, det vore något!
Du ska få utbyggt bredband så att du kan använda värdefull restid till jobb - lättare sagt än gjort i rusningstid på överfulla tunnelbane- och pendeltåg. Hur kan man ens tänka tanken!
Och du!
Karin och Ilija ska också se till att bygga nya förskolor i "kollektivtrafiknära lägen". Syftet är att "minimera tidspillet för barn och föräldrar". Hur vore det med ett dagis intill T-centralen?
Alla dessa tjänster ska utföras av privata företag som har kontrakt att utföra jobben i SL:s lokaler.
Istället för allt detta: vore det inte rimligare att Karin och Ilija , utifall de nu skulle vinna valet, funderade på hur man kan göra göra kollektivtrafiken bättre.
Och visst är väl många av "tjänsterna" förvillande lika de hushållsnära, som sossarna så föraktar och respektlöst kallar pigjobb. Skulle det på något sätt vara bättre, tjusigare och mer yrkesmässigt att erbjuda dem i SL:s hägn? Jag bara frågar!
Piga förresten, varför har det nästan blivit ett skällsord. Efter vad jag förstår och även erfarit så gjorde pigorna en väldig massa nytta och är verkligen inget att se ner på - hur är det egentligen med jämlikheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar