söndag 6 november 2011

Husman hela veckan!

I alla fall nästan. Rimmad oxbringa med pepparrotssås i tisdags och kålpudding igår. Båda rätterna tar ju lite tid att laga till men är väl värda besväret och man behöver ju inte stå vid spisen och röra i grytorna under hela processen. Det räcker med att titta till lite då och då. Det MÅSTE man absolut. Jag glömde "titta till" när jag reducerade oxbuljongen som skulle bli pepparrotssås och hade dessutom lite för stark värme under kastrullen. Shit, som man säger! Shit, shit, shit! Det blev ingen sås av den buljongen! Kastullen var helt torr. Men en välförsedd husmor har väl hoppeligen alltid en buljongtärning i beredskap. Eller en liten slatt fond - alltid hemkokt om man heter Per Morberg, men inte alltid i ett "vanligt" hushåll. Eller en fond på flaska! Jag hade en tärning tack vare att Maken har dille på att köpa sådana. Så simsalabim hade vi i alla fall en sås! Såsen blev god men INTE så god som den brukar. En liten gräddskvätt ger alltid susen. Och massor av pepparrot - både i såsen och bredvid. Sådär att det drar i näsan och man blir lite tårögd.

1 kommentar:

  1. Det är så gott med husmanskost. Jag gillar kålpudding! Ha en skön helg!
    Kram

    SvaraRadera