lördag 26 februari 2011

Stil.

Varje lördagsmorgon vid åttatiden går programmet Stil i repris på radion. Har du lyssnat på det? Om inte så gör det nån gång! Så bra! Så intressant. Det handlar om mode, klädhistoria, kläder i olika sammanhang. Man behöver verkligen inte vara enormt modeintresserad för att uppskatta innehållet och ryckas med av Susanne Ljung och hennes medarbetare.
Idag pratade man om scen- och filmkläder, gjorde intervjuer med dagens unga klädskapare om deras skisser och tänket bakom, berättade också om kreatörer som gjort filmkläder åt exempelvis Grace Kelly och Audrey Hepburn. Minns du Audrey Hepburns filmkläder? Underbara klänningar, dräkter och kappor som man bara älskade och drömde om att ha. Man fick också veta att Alfred Hitchcock minsann hade en mycket bestämd åsikt redan på manusstadiet om hur skådespelarna i hans filmer skulle vara klädda och förkastade mycket som inte stämde med hans intentioner.
Andra roliga inslag jag lyssnat på i Stil är också besök i lite udda butiker, doftreportage - allt från besök i blomsterodlingar till färdig väldoft på flaska, behandling av skinn för lädervaror etc. Även något så trist som klädvård blir intressant i Stils tappning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar