lördag 19 februari 2011

Fullständigt temperaturfixerad.

Det första jag gör varje morgon denna vinter: slår upp dom gröna, knirkar upp ur sängen, tänder sänglampan, lättar på gardinen och kollar den digitala:
- 21,1 denna morgon. MINUS TJUGOEN GRADER!
Är det sant? Jodå, det stämmer in i minsta tiondel - lördagen den 19 februari 2011 klockan 06.40!
Nu klockan 07.59 är det - 20,8.
Landskapet ser stelnat ut. Stelfruset. Solen lyser vänligt och himlen är blå. En koltrast sitter på en hylla i altanhörnet där solen värmer som allra mest. Glänsande kolsvart och uppburrad som ett klot är den, sitter där och pickar på ett garanterat hårdfruset äpple. Han hackar hårt och målmedvetet med sin starka gula näbb. Under linden fladdrar kompisarna och tränger undan varandra vid fröautomater och talgbollar.
Ta för er ordentligt så ni håller värmen, jag ska lägga ut mer!
Talgbollarna har minsann gått åt den sista veckan.
Tänker ganska ofta på Pigge - igelkotten som bodde i altanhörnan några veckor i höstas och tyvärr sade upp bekantskapen och flyttade. Var håller den hus? Måtte den ha hittat en riktigt stor, skön och värmande lövhög att sova i.

1 kommentar:

  1. Jag instämmer. Är också fixerad vid vädret, eller rättare sagt underlaget. Har ingen fungerande temperaturmätare, men gluttar ut på balkongen och ser och känner efter. Hur ska det gå att ta sig fram idag.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera