söndag 8 maj 2011

Nedan hade jag tänkt visa underbara bilder från Florens och Toscana.

Men det går inte. Någonstans har jag missat något moment i överföringen från kameran till datorn. Skit också för jag kan ju det här. Har gjort det många gånger. Men experten dyker väl upp så jag kan få en lektion igen.
Hemma igen sedan i torsdags kväll efter fyra härliga dagar i Florens och en regnig - men fin - utflykt i Toscana.
I Florens tror vi att vi hittar! Herregud vi har ju varit där massor av gånger och hälsat på Fyran. Och visst hittar vi. Men bara om vi går exakt likadant varje gång. Då ligger domen, kyrkorna, piazzorna, butikerna, parkerna, matmarknaden, muséerna, favoritrestaurangen precis där vi tänkt oss. Men eftersom vi nu "kan stan så väldigt bra" försöker vi oss ibland på genvägar och då går det nästan alltid åt pipsvängen. Plötsligt står vi där på en helt annan piazza eller återvändsgata och letar riktmärken. Och riktmärkena är sällsynta på dessa smala vindlande gator kantade med höga gamla hus. Så småningom kommer vi ju fram förstås, när vi till exempel sett en glimt av något som måste vara domens kupol - givetvis rätt långt ifrån där vi trott.
Den berömda toscanska solen höll sig gömd i molnen för det mesta, men lyste till och värmde skönt lite då och då. Jacka på, jacka av, tröja på tröja av. Precis som i fjällen. Eller på sjön. För årstiden ganska så svalt. Turisterna hade ännu inte invaderat staden, det var bara längs Arno där det kryllade av folk på väg från eller till en stor busstation. Asien måste ha varit tömt på folk, alla var på kryssning och hade bussats till Florens och promenerade och fotograferade längs Arno mot eller från Ponte Vecchio.

1 kommentar: