torsdag 11 november 2010

Det är dags nu.

Två unga killar iförda självlysande, illjusgröna västar traskar omkring på gården. De stannar med jämna mellanrum - den ena gör hål i marken och den andra sticker ner en rödorange snökäpp i hålet. Vi är redo för snön.
Tidningarna svämmar över av julbordsannonser. Krogar och färjor tävlar om vår gunst - det ena bordet äktsvenskare än det andra och samtliga miljöer är naturligtvis genuint stämningsfulla och självklart mysiga. Mys till max. Jag är trött på det ordet. Lite rädd för det - satsar man på supermys blir det ofta inget mys alls, eller misslyckat mys på något sätt.
Julstjärnor har jag inte sett än men azaleor och amaryllis slåss om utrymmet i blomsteraffärer och livsmedelsbutiker. De är vackrast hos blomsterhandlarna när de slipper trängas med knäckebröd, fiskpinnar, tvättmedel och helgskinkor.
Och i elbutikerna är det stjärn- och adventsstakefest. Julpyssel, julpyssel, julpyssel - mysigt ska det vara.
Visst blir man lite trött. Det är dags nu!
Ikväll ska jag på tjejmiddag - det heter ju så även om samtliga tjejer är 60+ och mer. I mina öron låter det lite fånigt. Lika fånigt som när människor i samma ålderskategori talar om flickvänner och pojkvänner.
Hur som helst det ska bli mys..... - nej roligt för sjutton - att gå på tjejmiddag. Det livar säkert upp i novembermörkret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar