söndag 27 juni 2010

Passa på - ta vara på rycken!

Idag fick jag ett ryck, det är inte ofta dom är så intensiva som det här: fönstren ser förfärliga ut, nu måste jag göra något. Bums. Sagt och gjort nu har jag fixat alla fönster. På en söndag!
Ryck håller sig inte alltid till vardagar. Mamma hade fått slag. Hon var varken särskilt religiös eller kyrklig - ja, vi bodde ju nedanför domkyrkan förstås - men hon hade en mycket bestämd uppfattning om vad man kunde göra och inte kunde göra på just söndagar. Vilodagen. Och fönstertvätt var det inte tal om. Eller städning överhuvudtaget. Möjligen kunde hon väl vattna och plocka lite med blommorna i fömstren och samtidigt kolla kyrkfolket. Och damma lite om hon hittade ett korn någonstans. Laga mat gjorde hon förstås, mycket gärna till och med och att vispa ihop en sockerkaka var också tillåtet.
Dottern hennes har i alla fall tvättat fönster och är väldigt glad över att rycket kom idag - bra blev det också - även om det både råkar vara söndag och sommarens hittills varmaste dag. Men 50 minuter rask stavgång i morse och 120 simtag gjorde susen som vanligt - det piggar alltid upp men leder inte särskilt ofta till stordåd i städning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar