lördag 17 april 2010

Lite fram och tillbaka med våren och så har vi askmolnet.

Ena dagen värmer solen den andra kyler vinden och lätt snöblandat regn. Det är väl så det brukar vara i vårtider, men det är ju det där varma, soliga, fräscha man mest tänker på i
vårsammanhang.
Skatboet i lindens topp verkar inflyttningsklart men paret som byggde har jag inte sett röken av på flera dagar. Årets första humla surrade förbi fönstret en soldag, såg lite dammig och tilltufsad ut men pigga surret var det inget fel på. Ljuva blåsippor smyger sig upp i backarna och även vitsipporna, mina älsklingar, tittar upp försiktigt för att snart översvämma markerna. En sädesärla såg vi på dagens promenad och strandskatan har andra sett, men tyvärr inte jag.
Och så har vi isländska vulkanutbrottet och askmolnet - inte precis något vårtecken - som breder ut sig och lamslår flygtrafiken i nästan hela Europa. Skulle åka till London i morgon men har avbokat. Lite trist är det. Men inget att göra åt. Och det kan dra ut på tiden. Kvällstidningarnas löpsedlar exellerar förstås i hotbilder och domedagsprofetior för flyget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar