söndag 18 augusti 2013

Galoppkurs igår och konsert i det gröna idag.

Två intensiva och roliga dagar. Nu vet jag allt om galopp -nej det är en lätt överdrift, men lite mer än förut i alla fall. Nybörjarkurs trodde vi, men det var bara Tvåan, jag och några till som var purfärska. Dreams Capes tränare är rolig att lyssna och berättade vad man ska tänka på när man väljer en blivande stjärngaloppör. Resten av programmet var i stort sett både intressant och trevligt, tyvärr var det rätt mycket som kändes som "överkurs" för oss mindre hästkunniga, mest beroende på alla frågor som ställde av dem som är mer insatta och kunde mer än vi. Sista punkten i programmet var ett besök hos en framgångsrik uppfödare på en vacker hästgård i trakten, väldigt kul och mycket imponerande. Titta bara vilka vackra djur.

Tvååringar på bete.

Ston med föl, båda fölen födda i början av 2013.

Att dessa hästar mår alldeles utmärkt och har det enormt bra råder inget tvivel om, de får minutiös och kärleksfull skötsel och omsorg, de är vana vid människor och förvånansvärt sociala, även fölen. Båda fölen är födda i år, gillar folk, även oss som var alldeles främmande. Fin känsla att bli buffad på av en liten fölmule. Nästan så man - ja, jag i alla fall - blir lite rörd.

Från filharmonikernas och DN:s stora gratiskonsert idag vid Sjöhistoriska har jag inga bilder, ett myller av människor. Evenemanget blir större och större för varje år som går. Och det är kul. Folk går dit timmar i förväg med sina picnickorgar - eller köper något där - för att försäkra sig om bra plats. Maken och jag är lite lata, vill inte släpa på en massa och tycker också att det är litet bökigt att ligga i gräset och äta bland alla som kliver omkring och inte alltid ser sig för. Vem vill få sitt kycklingben eller goda ost bit nertrampad? Dessutom är det skönt att åka hem och äta god middag efteråt. I år hittade vi inte minsta plätt där vi kunde slå oss ner framför scenen, utan fick nöja oss med att kolla storbilds-TV, och det var ingen dålig variant. Lite löjligt kändes det att sitta framför en bildruta och applådera men det var fler än vi som gärna ville visa sin uppskattning. Stefan Forsberg, chef för Stockholms konserthus och för filharmonikerna var charmfull och underhållande underhållande konferencier. Vilken kille! Snygg att se på dessutom.
     
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar