onsdag 8 september 2010

"Lita på cowboys

de använder
Denim Jeans
NU PÅ NK

Åtskilligt försenade för NK:s "Klart California" har de nu äntligen kommit, dessa "klämmiga" långbyxor i blått specialvävt bomullstyg av oerhörd slitstyrka. Denim Jeans (utt. djiins) har denna oefterlikneligt perfekta amerikanska passform i midjan och bak samt har blixtlåsgylf. Det är "snug fitting" men trots det oerhört lediga att bära. Undra på att de är cowboys favoritplagg....
Denim Jeans herrstorlek............22:-
Denim Jeans pojke 6-16 år.........15:- "

Nostalgi med besked, jag minns annonsen från 1947 - och såg den på nytt i NK:s höstnummer av STIL där man bl a berättar om stilikoner genom tiderna.

Mamma läste annonsen, föll pladask för byxorna och kastade sig på telefonen och beställde ett par till min 5-åriga bror, som några dagar senare med största säkerhet var den första jeanskillen i Strängnäs.
Om mamma föll för det "slitstarka" eller det "klämmiga" eller bara tyckte att djiinsen var snygga vet jag inte. Men hon hade garanterat ingen känsla för att hennes son fick ett par brallor som skulle bli en av världens största klädsuccéer, ett modeplagg för flickor, pojkar, kvinnor och män i alla åldrar genom decennier.
Och vem hade det? Då?
1947!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar