söndag 15 november 2009

Karin Mannheimer och Hanne-Vibeke Holst.

Regngrått. Som gjort för att vimsa på nätet en stund. Men det går bättre och bättre för mig. Det är otroligt bra att kunna gå in på nätet och titta på teveprogram man gärna vill se men av någon anledning missat. Idag två intervjuer från veckans morgonprogram - ett med Karin Mannheimer och det andra med Hanne-Vibeke Holst, två intressanta och verbala kvinnor som har mycket att komma med och är spännande att lyssna på. Och bra intervjuare, mästaren Lasse Bengtsson - jag vet jag har sagt det förut - och utmärkta Malou von Sievers.
Karin M. talade med Lasse B. om åldrandet och sina pjäser om åldrande människor och hur hon uppfattar sitt eget åldrande. Hon tryckte på hur intressant en människa som upplevt så många åldrar egentligen är - vi har varit barn, unga, nyblivna föräldrar, medelålders, upplevt såväl underbara stunder som sorger och besvikelser, skaffat sig erfarenheter, lärt sig att någorlunda tackla livet, inte räkna med att allt ska vara perfekt. Ja, kolla själv! Titta på intervjun, samtalet är väl värt att lyssna på.
Malou v. S. talade med Hanne-Vibeke H. Hon är betydligt yngre, men inte alldeles purung hon heller. Har just kommit ut med en tredje bok om kvinnor i politiken. Drottningoffret, där den mycket handlingskraftiga kvinnliga politikern med utpräglat kontrollbehov drabbas av alzheimer och inte vill berätta om det för någon. Kolla det här inslaget också. Mycket bra. De diskuterar också att egenskaper som är ett plus i kanten när det gäller män är ofta ett minus när det gäller kvinnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar