onsdag 18 mars 2009

Lite av varje.

Hackspetten har precis varit och ätit lunch.
Han var lite försenad idag. Hade väl varit lite "busy" på vägen. Träffade en kompis kanske. Men bjöd inte på lunch. Snåljåp, det är ju jag som hängt ut bollarna. Och jag har fler ska du veta.

Bonus, bonus, bonus!
Kris, kris, kris!
Idag är det ännu flera av våra fantastiska företagsledare som avsagt sej sin bonus.
Inte en dag för tidigt! Hur har dom tänkt? Förut! Har dom över huvud taget tänkt? Tala om ansvar för företag, personal, utveckling, arbetsmiljö och arbetsmoral.
Skyller på lönesystem. Och misslyckade försök att "kommunicera" hur systemen fungerar.
Men ta då upp en diskussion med styrelsen och ändra på systemen. Och gör det nu! Innan era varumärken är helt nerkladdade. Sätt igång med tvätten. Det tar säkert tid att skrubba - här hjälper inte en skopa Vanish.
Och så AMF-cheferna som flyttat pengar INNAN!!!!!! bolaget sänkte pensionerna. Luktar inte det lite insider-affär? Är det sådan kompetens vi behöver? Är det dom som ska få löner som står sig i den internationella konkurrensen - ja, vi måste ju se till att få behålla dom.

"Grillat" i teve! Bottennapp.
En tjugo år gammal idé från USA som också passerat Danmark.
Längre borde den inte ha kommit. Tyckte nästan synd om huvudpersonen - Per Morberg som "grillades" och som jag gillar. Duktig skådis och rolig matlagare. Läste igår att de två manliga ståuppare som medverkade ville hoppa av. - Programmet håller för låg kvalitet, sa dom.
Och då undrar jag varför dom inte försökte höja ribban och varför dom skrattade så hejdlöst åt pinsamheterna? Ingen av dem var ett dugg bättre än en av Pers inbjudna vänner, den runda-ord-förtjuste/fixerade och flinande journalisten.

PS På tal om skratt så verkar dom medverkande skratta enormt mycket mer än publiken.
Och definitivt mer än jag! Surkärring igen!

På fönsterbyte igår hos dotter Anna. Mest för att passa katterna så dom inte smet ut.
Det gick på ett kick. Roligt att följa två duktiga snickare i arbete. Bra teamwork! (kunde vara bonusberättigat). Ut med ett två-rutat! In med ett trerutat! Fiffig produktutveckling -
fönstren är redan försedda med persienner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar