tisdag 28 april 2009

Skiraste grönska och en massa skit.

Plötsligt är det ljusgrönt, lätt och luftigt överallt. Med risk för att bli tjatig; Våren ÄR underbar! Man vill njuta varje sekund. Och jag gör det! Inte riktigt varje, men nästan.
Och solen den varma, sköna som lockar ut så många.
Tyvärr släpar dom också med sig mat och dryck och när de solat färdigt och ätit upp lämnar de rester och skräp på marken. Som den naturligaste sak i världen!!!! Inte alla förstås. Det finns undantag. Vår närbelägna strand var inte särskilt fin i måndags morse. Trots både papperskorgar och flera rejäla soptunnor låg massor kvar i gräset - papperskorgarna var överfulla men tunnorna var nästan tomma, men man ORKAR inte gå 20 m och slänga sina sopor i tunnan. Och man ORKAR inte ta hem det och slänga i sin egen sop, trots att bördan är betydligt lättare än när man kom. Här låg allt skräp som tänkas kan: tomglas, burkar, pappers- och plasttallrikar, bestick, äggskal, avgnagda kycklingben, plastkassar, papperskassar, engångsgrillar, fimpar, blöjor, servietter.......you name it, Mc Donaldsförpackningar av olika slag förstås - men det är ju inte Mc Donalds fel. Det är ju faktiskt inte dom som kastar.
Och efter nästa fina helg är det precis likadant, nästan så man önskar att det blir dåligt väder på helgerna hela sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar